VV Groningen verliest topper van Pelikaan S

Foto Andor Heij: Anton Jongsma van Pelikaan S tussen Tim Rosema en Martin Kamstra van VVG.

VV Groningen heeft zaterdagmiddag op sportpark Het Noorden de topper tegen Pelikaan S met 4-2 verloren. Ondanks de nederlaag blijft VVG koploper in de tweede klasse J. Pelikaan S staat op vier punten tweede.

De ruim 500 toeschouwers zagen de gasten uit Oostwold in de 14e minuut op 1-0 komen via Anton Jongsma. Martin Kamstra maakte er na 28 minuten 1-1 van. Beide ploegen kregen behoorlijke kansen en op slag van rust scoorde Pelikaan S de 2-1 door Handrit Hoxhaj.

Direct na de pauze vergrootte Martijn Drent de voorsprong naar 3-1. VVG kwam terug nadat Pelikaan S doelman Jonathan Hensens Tim van der Molen had gevloerd. Van der Molen mikte vanaf elf meter na een klein uur raak: 3-2. Direct daarop kreeg Giovanni Salvo van VVG rood wegens een elleboogstoot. VVG probeerde het nog wel, maar de krachten vloeiden weg. Pelikaan S kreeg de meeste kansen en Jongsma maakte er na 70 minuten 4-2 van.

VVG middenvelder Tim Rosema noemde de rode kaart en ook de gebrekkige trainingsopkomst als belangrijkste oorzaken voor de nederlaag. Maar Rosema bleef positief: “Er is eigenlijk weinig aan de hand. We staan nog bovenaan en we gaan nog helemaal voor het kampioenschap”.