Voedselbank naar Ulgersmaweg

nieuws

De Voedselbank mag zich definitief gaan vestigen aan de Ulgersmaweg en blijft zo gesitueerd in “het centrum van de armoede”.

De gemeente zorgt voor het inlopen van het achterstallig onderhoud en neemt een groot deel van de jaarlijkse exploitatiekosten voor haar rekening. De verwachting is dat de Voedselbank in de stad Groningen medio 2018 gaat fungeren als distributiecentrum voor de andere acht Voedselbanken in onze provincie.

Toen in augustus 2016 bekend werd dat de Voedselbank aan de Oosterhamrikkade plaats moest maken voor woningbouw, ging het bestuur meteen op zoek naar een andere locatie “in het centrum van de armoede” en vond het pand aan de Ulgersmaweg.

De Voedselbank heeft al veel voorbereidingen getroffen, de financiering is rond, architect Oving heeft de schetsen al klaar. Er worden ook veel vrijwilligers ingezet om het gebouw voor de verwerking van voedsel geschikt te maken. Zo heeft zich al spontaan een grote groep cliënten aangemeld die graag de handen uit de mouwen wil steken, meldt het bestuur.

Deel dit artikel: