Miljoenen extra voor het bestrijden van georganiseerde misdaad

150 Miljoen euro extra voor misdaadbestrijding dat willen de burgemeesters van de G32, het samenwerkingsverband van 38 grote en middelgrote steden waarvan de stad lid is.

De gemeentes vragen de extra miljoenen aan het nieuw te vormen kabinet. Het gaat om criminaliteit die zich bezighoudt met hennephandel, vastgoedfraude, witwassen en intimidatie. Deze groepen zijn soms al verweven met  de overheid en hebben zoveel invloed en macht dat ze hele buurten en wijken in hun zak hebben. Om de georganiseerde misdaad aan te pakken bestaat er al het Regionaal Informatie en Expertise Centrum, het RIEC, dat moet worden uitgebreid.

Met het geld betalen de 38 gemeenten, onder meer, 500 gespecialiseerde ambtenaren.

Deel dit artikel:

 1. Beetje tegenstrijdig allemaal, eerst middels een uitslag van de CBS luidkeels schreeuwen dat het een stuk veiliger is geworden in dit land en nu om extra gelden gaan roepen.

  Trouwens het bleek uit datzelfde onderzoek dat driekwart van de inwoners in dit land bij een misdrijf niet eens meer aangifte doet, hoezo veiliger geworden?

 2. Heeft er verdacht veel van dat gemeenten eerder de burger -meer- willen controleren dan de zogenaamde criminelen. Want doen criminelen tegenwoordig ook al aangifte van hun inkomsten die verkregen zijn uit criminele activiteiten? Zal wel, want de gemeente heeft onlangs, volgens eigen zeggen en met de nodige tamtam, criminele Turken gearresteerd en verdere onderzoek naar allerlei activiteiten gedaan, de gemeente maakte daarbij gebruik van gegevens van de verschillende diensten. Dus, waarom dan meer geld vragen om bestanden van verschillende diensten te kunnen koppelen als de gemeente al beschikt over voldoende mogelijkheden? Of probeert men onder de noemer van veiligheid geld voor andere zaken los te peuteren om bijv. zo persoonlijk wat breder bij kas te kunnen zitten?

  Daarnaast ook eeuwige zonde dat de miljoenen van de Groninger Kredietbank zijn verdwenen, daarmee had men nu aardig wat kunnen ‘spelen’.

 3. Ik hoorde de burgemeester wietkwekers ‘de pest van de samenleving’ noemen op een andere site.
  Hij kan ook niet anders, hij kan niet zeggen dat zijn toffe jongens.

  Maar toen de crisis begon in 2008 en overal op werd bezuinigd, was het juist het zwarte geld wat de economie van mensen draaiende hield. Zwart geld is wit geld, zelfde bankbiljetten.
  Het is de smeerolie van de economie, in slechte tijden.

  Dus de positieve kant is er wel degelijk.
  Maar net als met alles en overal , er zitten slechten tussen.
  De taak van de burgemeester om het slechte te benadrukken, laat ik daar tegen over stellen, er zitten ook goeien tussen. Net als overal.

 4. Goede zaak. In de huidige loszandmaatschappij heeft de georganiseerde misdaad anders vrij spel. Kijk maar hoe brutaal die zogenaamde motorclubs zijn.

 5. Sluit nu eerst in heel Europa fysiek de binnengrenzen, hiermee raak je pas echt de georganiseerde misdaad en je raakt gelijktijdig het grootste deel van de vluchtelingenstroom kwijt en geef je als lidstaten ook een duidelijk signaal af. Dan kun je de vrijgekomen uren, welke nu in het luchtledige lijken te worden besteed, aan de opkomende cybercriminaliteit gaan speneren.

  Wietkwekerijen ga je, ook niet nadat er eventueel gedoogd gaat worden en er legale kwekerijen komen, nooit kwijtraken. De export is en blijft de belangrijkste handel voor de eigenaren van deze illegale kwekerijen en die gaan hun handel nooit opgeven.

 6. De corruptie van ambtenaren valt ook zeker niet op! Eerst jarenlang roepen dat er geen bevoegdheid is en nu ineens extra geld willen om zonder verdere bevoegdheid wat te doen?

  Zal vast en zeker wel niet meer zijn dan duur betaald penskrabbben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *