Rachid Traore is weer terecht

nieuws
Foto: Andor Heij: Rachid Traoré (rechts) in het shirt van Achilles 1894

Rachid Traore is weer terecht. Dat meldt Ronald Keen, voorzitter van de voetbalclub Achiles 1894 uit Assen waar Traore speelt.

De student sport en beweging aan het Alfa-college in Groningen verbleef in het zuiden van het land en nam zelf contact op met Keen. “Ik ben er heel blij mee”, aldus Keen. “Hij moet bij mij nog wel zijn verhaal doen en dan hoor ik meer, want ik weet nog vrijwel niks. Dat gebeurt vanavond als hij terug is in het noorden”.

“We gaan met hem een traject afspreken, want we laten hem natuurlijk niet op straat staan”, aldus Keen. Traore kwam op straat te staan omdat hij niet uitgezet kon worden naar zijn land van herkomst; Burkina Fasso. Dat land wil hem niet toelaten.

Traore kwam in de bed, bad en brood regeling in Groningen terecht: “Dat is allemaal heel marginaal”, zegt Keen. “Rachid werd daar niet gelukkig van. Er was nauwelijks mogelijkheid om er te studeren.” Traore verdween vlak voor oud en nieuw en liet tot nu toe niets van zich horen. De hoop is er op gevestigd dat Traore alsnog een verblijfsvergunning krijgt.