Nieuwe naamborden voor Meerstad

nieuws
Foto Andor Heij. Klein Harkstede met op de achtergrond Meerstad.

Volgende week laat de gemeente Groningen op drie locaties in Meerstad in zes nieuwe bebouwde kom borden plaatsen. Het eerste bord wordt op maandag 9 januari 2017 onthuld door burgemeester Geert-Jan ten Brink en wethouder Jan Jakob Boersma van Slochteren en wethouder Roeland van der Schaaf van Groningen.

Sinds 1 januari 2017 is de grenscorrectie tussen Groningen en Slochteren een feit. De inwoners van Meerstad en omgeving zijn inwoners van de gemeente Groningen geworden. Er  zal er nog een bijeenkomst worden georganiseerd om samen met de bewoners de overgang van de ene gemeente naar de andere te markeren.

Een direct zichtbaar gevolg van de grenscorrectie is dat er  Gemeente Groningen komt te staan op de plaatsnaamborden rond Meerstad.