Stad moet in 2035 aardgasloos zijn

De Stad moet in 2035 aardgasloos zijn, dat heeft het stadsbestuur besloten.

In het ‘Warmteplan’  staan alle belangrijke alternatieve warmtebronnen op een rij. Het meest wordt verwacht van aardwarmte, slimme warmtenetten, warmte-koudeopslag, warmtepompen, groengas en waterstofgas als vervangende energiebronnen. Bovendien moeten alle bestaande woningen en nieuwe woningen goed geïsoleerd worden. Het actieplan ‘Groningen aardgasloos in 2035’ gaat er van uit dat de warmte-uitdaging in de meeste gevallen per wijk of buurt wordt opgepakt.

Wethouder Mattias Gijsbertsen: “Dat betekent dat buurtbewoners actief betrokken zullen worden bij aanpassingen aan de warmte-infrastructuur. Alle genoemde technieken en alternatieve warmtebronnen zijn het stadium van experimenteren voorbij. Er blijft altijd iets te kiezen.”

Deel dit artikel: