Vastgoedbaas verdachte in groot fraudeonderzoek.

nieuws
foto: www.hr-overheid.nl

Bekir K., eigenaar van een groot vastgoed- en uitzendbedrijf in Noord Nederland, staat centraal in een omvangrijk onderzoek naar fraude en oplichting. Dat meldt de Telegraaf donderdag.

Bekir K staat samen met zijn broer Ali  aan het hoofd van de Kaan-groep. Deze holding bezit uitzendbureaus, levert financiële diensten, verkoopt navigatieapparatuur en bezit een grote vastgoedportefeuille. Het bedrijf is op verschillende plekken in Nederland actief en verhuurt ook studentenkamers en appartementen in Groningen. Het Openbaar Ministerie, de politie, de FIOD en de gemeente Groningen verdenken K. en de holding van faillissementsfraude en oplichting.

De Telegraaf meldt dat K. al veroordeeld is voor wapenbezit. Daarnaast onderzoekt men geldstromen van Nederland naar Turkije en vice versa. De broers hebben een Turkse achtergrond.