Na het weekend meer duidelijkheid over doorstart Aktiesport en Perry Sport

nieuws
Foto: Google Maps

Hoogstwaarschijnlijk zal er maandag meer duidelijkheid komen over een mogelijke doorstart van de sportwinkelketens Perry Sport en Aktiesport. Dat meldt RTV Noord-Holland zaterdag.

Een woordvoerder van de curator laat weten dat er een kleine vertraging is ontstaan in de gesprekken met geïnteresseerde partijen. Deze gesprekken begonnen afgelopen vrijdag in plaats van donderdag. “We tillen het over het weekend heen”, aldus de woordvoerder.

Als er maandag nieuws komt, wil dit volgens de zegsman niet gelijk zeggen dat het ook goed nieuws is. Er wordt op dit moment nog met negen partijen gesproken over een doorstart. Dit zijn zowel financiële investeerders als branchegenoten, die zowel uit binnen- als buitenland komen. De insteek van de gesprekken is om zoveel mogelijk winkels in één deal te verkopen.

Aktiesport en Perry Sport gingen twee weken geleden failliet. Perry Sport kwam in de problemen vanwege het failliet gaan van warenhuis V&D. Aktiesport ondervond veel hinder toen Scapino omviel. Perry Sport heeft in Groningen een vestiging aan de Vismarkt. Aktiesport heeft vestigingen aan de Vismarkt, in de Herestraat en in winkelcentrum Paddepoel.