Koninklijke onderscheiding Max van den Berg

De scheidende Commissaris van de Koning Max van den Berg is woensdagmiddag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken reikte de onderscheiding uit tijdens een bijzondere Statenvergadering.

Van den Berg werd onderscheiden vanwege zijn betekenis voor de provincie en de Groningers. Hij was van 1970 tot 1978 wethouder in Groningen, en sinds 2007 Commissaris van de Koningin en later van de Koning. Ook was hij partijvoorzitter van de PvdA en lid van het Europees Parlement.

Van den Berg is woensdagmiddag ook benoemd tot ereburger van de stad Groningen. Burgemeester Peter den Oudsten heeft hem ingeschreven in het Gulden Boek van de stad, als beloning voor zijn inzet voor de Groninger samenleving.

Deel dit artikel: