Happietaria naarstig op zoek naar pand

Op 19 november opent goede doelen restaurant Happietaria weer haar deuren. Alleen is er één probleem: er is nog geen pand gevonden. “We hopen snel iets te vinden”, zegt Peter Neef van de organisatie.

Het pop-uprestaurant maakt ieder jaar gebruik van een ander pand in de stad, maar tot op heden verloopt die zoektocht niet zo voorspoedig. “We zoeken een pand waar minimaal zeventig mensen in kunnen, dat zich in de binnenstad bevindt, en dat een horecavergunning heeft.” Omdat de tijd begint te dringen zegt Neef dat ze alle hulp kunnen gebruiken die er is om een goed pand te vinden.

Happietaria is een goede doelen restaurant dat een initiatief is van vijf christelijke studentenverenigingen. Dit jaar gaat men voor het 21ste jaar op rij de laatste vier weken van het jaar de deuren openen. Het geld dat in deze periode verdiend wordt gaat dit jaar naar de organisaties Tear en oneMen. Tear zet zich dit jaar in voor de mensen die wonen in de sloppenwijken in het Peruaanse Lima. OneMen wil men zich inzetten voor de kinderen die werken in de goudmijnen in het Afrikaanse Burkina Faso.