Inzamelingsactie Doneer je Deken wederom groot succes

nieuws
De organisatie van Doneer je Deken Groningen krijgt van de Argentijnse dansschool een geldbedrag van 240 euro overhandigd. Foto: Doneer je Deken Groningen

Ook het tweede inzamelingsweekend in de stad voor de vluchtelingen in Calais is succesvol verlopen. Dat laat de organisatie Doneer je Deken Groningen weten.

Behalve veel materiële spullen als kleding, schoenen en handdoeken werden er ook bijzondere spullen gebracht. Leerlingen van CBS De Aquamarijn kwamen bijvoorbeeld met mooie tekeningen aanzetten die ze voor de vluchtelingen gemaakt hadden. Ook werd er een rollator gebracht.

Het meest verrassende was een financiële donatie die de organisatie van Doneer je Deken Groningen in de handen kreeg gedrukt (zie foto). De Argentijnse dansschool in de stad heeft namelijk afgelopen week een bedrag van 240 euro ingezameld. Eke Koopman en Lisa Struiving van de organisatie laten weten verheugd te zijn. “We kunnen dit ontzettend goed gebruik voor benzine en nog meer spullen voor de vluchtelingen.”

Met het inzamelingsweekend wordt de actie in Groningen nu afgesloten. De spullen zullen nu naar het zuiden van het land worden verscheept, waarna alles naar Calais wordt gebracht. Daar bivakkeren sinds een half jaar honderden vluchtelingen uit voornamelijk Syrië. Zij slapen daar onder stukken plastic zeil. De ingezamelde spullen moeten de vluchtelingen, met de naderende winter in het achterhoofd, iets meer comfort geven.

Leerlingen van CBS De Aquamarijn hebben mooie tekeningen voor de vluchtelingen gemaakt. Foto: Doneer je Deken Groningen
Leerlingen van CBS De Aquamarijn hebben mooie tekeningen voor de vluchtelingen gemaakt. Foto: Doneer je Deken Groningen