Faculteit letteren diep in rode cijfers

nieuws
foto: Bob de Vries

De faculteit der letteren belandt opnieuw fors in de rode cijfers. Dat meldt de Universiteitskrant.

Als er niet snel maatregelen worden genomen, heeft de faculteit over vier jaar een exploitatietekort van bijna 8 miljoen euro. Dat is onaanvaardbaar, zo schrijft het faculteitsbestuur in de begroting. Vorig jaar werd al duidelijk dat de faculteit drie jaar lang enkele tonnen in de min zou staan, maar die schatting bleek veel te optimistisch.

De tekorten hebben onder meer te maken met de voor letteren ongunstige verdeling van de rijksbijdrage onder de faculteiten. Ook het grote aantal niet-bekostigde studenten en het te kleine aantal masterstudenten vormt een probleem. Het bestuur maakt nu nog geen maatregelen bekend.

Deel dit artikel: