Sontbrug feestelijk geopend

Onder grote belangstelling is woensdagmiddag de nieuwe Sontbrug geopend. De nieuwe brug verbindt de Sontweg met de Sint Petersburgweg waardoor er een snelle route naar Meerstad is ontstaan.

Bij de openingshandeling was een belangrijke rol weggelegd voor een flyboarder. Na een spectaculair kunststukje overhandigde hij symbolisch een rode sleutel aan wethouder Paul de Rook (D66) en aan de verantwoordelijk projectleider van bouwbedrijf BAM. Vervolgens werd met de sleutel de brug dicht gedraaid, waardoor het verkeer op gang kon komen.

Voor wethouder De Rook is het een heugelijke middag. “Het is qua uiterlijk een erg bijzonder kunstwerk, maar ook qua uitvoering. De brug zou pas in december open gaan, maar door een effectief werkschema kan dat al vier maanden eerder. Daarnaast zijn de kosten van 24 miljoen euro met zes miljoen euro lager uitgevallen dan wat we vooraf begroot hadden. En uiteraard is er nu een snelle verbinding waardoor bewoners van Meerstad snel in het UMCG of in de binnenstad kunnen komen.”