PvdD: stoppen met uitzetten karpers

nieuws

De Partij voor de Dieren wil dat de Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe stopt met het uitzetten van karpers. De partij wil van Gedeputeerde Staten weten of de provincie daarvoor toestemming heeft verleend.

Onlangs werden in de wateren van onze provincie honderden karpers uitgezet. Dat gebeurde omdat er weinig karpers meer over zijn. Dat komt omdat deze vissen zich in onze wateren amper kunnen voortplanten.

De Partij voor de Dieren vindt het moreel onwenselijk om dieren in kisten naar een vijver te slepen alleen om ze er voor de lol weer uit te kunnen trekken.

Deel dit artikel:

  1. Net alsof iemand last heeft van die karpers. De vis beschermen door ze niet meer in onze wateren te laten bestaan. iedereen ziet nu waar ze het voor doen, het gaat ze niet om de vis. Het enige wat ze doen is mensen pesten met een hobby waar de PVDD niets vanaf weet. Ze geven niets om de vis zelf.

  2. Misschien moeten alle “sport”vissers zelf ervaren hoe het voelt om aan een haak door de mond te hangen? En daarna vaak ook nog langzaam te creperen.

  3. Ik wil niemand overtuigen maar ik wil een paar dingen zeggen. Wat je er mee doet is jouw keuze, lig ik niet wakker van. 1, wanneer wij een vis vangen,is het niet dat we hem vangen om hem gewoonweg weer terug te zetten. Nee, wanneer wij een vis vangen dan wegen wij deze, controleren wij deze op zichtbare aandoeningen, denk aan ziektes en verwondingen. We meten de vis op, en maken nog even vlug een foto. En dit allemaal binnen nog geen 4 minuten. En als de vis ongezond melden wij dit direct. Dit is ons ding, dit is wat wij doen. Daarnaast ben ik het een beetje moe om aan te horen dat sportvissers zelf een haak n hun lip moeten krijgen om te weten hoe het voelt, mensen die dit zeggen weten niet zo goed wat ze zeggen aangezien het zenuw stelsel van een is heel anders in elkaar zit dan een mens. Dit kan ik ook op verschillende manieren verklaren. Maar over die sportvissers zoals ikzelf, die volgens jullie een haak in hun lip moeten krijgen ben ik blij om jullie mee te kunnen delen dat ik heel toevallig twee weken geleden met mijn kleine zusje naar de tattooshop ben gegaan om een lip en een tongpiercing te laten zetten. En ze voelde er helemaal niets van, ik zag ook geen spiertrekkingen in haar gezicht, niets. Zullen we het daarom gaan hebben over beroepsvissers die vissen laten verstikkend in hun netten? En alle vis die ze niet nodig hebben gewoon weggooien? Of kan dat wel volgens jullie?

  4. @Geert Puts, om met je laatste vraag te beginnen: natuurlijk kan dat niet, vinden échte dierenvrienden… wat dacht je zelf?
    Verder is het 100% zeker en wetenschappelijk aangetoond dat vissen net als andere zoogdieren (waaronder mensen) pijn kunnen lijden. Mensen dénken soms dat vissen niets voelen omdat ze nu eenmaal geen geluid maken… Daar word IK nou een beetje moe van.
    Bovendien kiest iemand die een tongpiercing wil daar zelf voor, een vis kiest er dacht ik niet echt voor om aan een haak door zijn lip te hangen.

  5. Wat een gezeur laat die vissen toch net of die lui van de pvdd zo goed zijn.ze zullen zelf ook muggen vliegen en andere insecten doden dus niet zeuren over vissers die een vis vangen en er alles aan doen om ze netjes terug te zetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *