Bewoners balen van plannen Hampshire Hotel

De bewoners van de wijk Hoornsemeer zijn fel tegen de plannen van het Hampshire hotel om de noordoosthoek van het meer uit te graven.

Het hotel wil aan het Hoornsemeer komen te liggen, compleet met een haven en een paviljoen. Ruim meer dan honderd bewoners hebben bij de gemeente een bezwaarschrift ingediend. Het hotel liet eerder weten dat de gemeente en het Meerschap Paterswolde al groen licht hebben gegeven. Volgens de bewoners is dat is niet juist: het plan moet nog gewoon de inspraak in. De gemeente wilde eerder op die plek helemaal geen bebouwing. Toch kreeg de KPN ooit haar zin en er werd een opleidingscentrum werd gebouwd. Bij het vertrek van de KPN uit de stad werd het gebouw verkocht aan de hotelketen.

De bewoners van de wijk Hoornsemeer willen dat het plan wordt ingetrokken.