Burgemeester grijpt in na ingegooide ruiten Hoogkerk

nieuws
foto: Sebastiaan Scheffer

Bij een woning aan de Arteveldestraat in de Suikerbuurt in Hoogkerk zijn afgelopen woensdag door meerdere mensen de ruiten ingegooid. In het huis woonde tijdelijk een man uit Mozambique die een verblijfsvergunning heeft .

Burgemeester Vreeman is naar Hoogkerk gegaan en heeft met de bewoners uit de buurt gesproken over het voorval.  De bewoners zeggen niet te weten wie de daders zijn.  Ze wisten wel te vertellen dat er geen racistische motieven zijn en dat er onvrede is over de woningtoewijzing in de Suikerbuurt.

Vreeman noemt het incident zeer ernstig en onacceptabel. Hij wil weten wie de daders zijn en wat de motieven zijn geweest. “Een dieptepunt in mijn carrière in Groningen. Wegpesten uit een buurt kan absoluut niet”.

 

Deel dit artikel: