Voortbestaan poppodium Simplon aan zijden draad

nieuws

Simplon staat voor twee ton in de rode cijfers en het voortbestaan van het poppodium aan het Boterdiep hangt aan een zijden draad. Omdat de gemeente eerder al financieel is bijgesprongen en Simplon lang streng controleerde, lijkt nieuwe geldelijke hulp onwaarschijnlijk.

Volgens bestuurslid Jeroen Vos van Simplon heeft het poppodium enkele slechte jaren achter de rug. Vos hoopt uit de problemen te komen door verregaand met VERA te gaan samenwerken. Zo zouden directie, administratie en de inkoop gezamenlijk gedaan kunnen worden. Daarmee kunnen enkele tienduizenden euro’s bespaard worden.

Directeur Robert Bangma van VERA, die momenteel ook tijdelijk directeur is van Simplon, is voorstander van deze constructie. Er moet dan wel eerst een plan liggen om Simplon weer schuldenvrij te maken. Volgende maand moet Bangma duidelijkheid verschaffen over de financiën van Simplon en die cijfers zien er dus niet goed uit.

Vos is verbaasd over de houding van de gemeente. Het poppodium moest eerst voor juli volgend jaar met een plan van aanpak komen om de financiële positie te verbeteren. Volgens Vos wil de gemeente nu dat Simplon per januari schuldenvrij is. Bangma weet hier niets van en zegt dat de gemeente alleen de harde cijfers wil zien. Daarna volgen gesprekken over de situatie van Simplon.

Simplon zat eerder in de financiële problemen en kwam bij de gemeente onder controle te staan. Het poppodium wist de oude schulden weg te werken, maar de laatste jaren kwam Simplon opnieuw in de schulden. Dit koste onder meer directeur Hubert Nauta de kop.