Kapotte spoorbrug legt treinverkeer half Nederland lam

nieuws

Hoe een kapotte spoorbrug het halve treinverkeer in Nederland lam legt. Volgens de NS heeft een defecte brug tussen Groningen en Groningen Noord grote gevolgen voor het treinverkeer in het land. (Foto inzet)

Het kaartje op de website van NS.nl laat een rode lijn zien die van het uiterste Noorden naar Heerlen loopt. Met de rode lijn geeft de vervoerder aan dat reizigers op alle ingekleurde lijnen rekening moeten houden met vertraging en uitval van treinen als gevolg van de kapotte brug. Gelukkig wordt de soep minder heet gegeten, dan ze opgediend wordt. Door het defect is er alleen geen treinverkeer mogelijk tussen Groningen en Groningen Noord.

Spoorbeheerder ProRail stuurde direct een storingsploeg ter plaatse. Rond 11.00 uur meldden zij dat het euvel verholpen was. Hoe de fout op de website van de NS heeft kunnen ontstaan, is nog onbekend.