Burgemeester mensenmens met te weinig olifantenhuid

“Peter Rehwinkel was een mensenmens met te weinig olifantenhuid.” Dat zei loco-burgemeester Roeland van der Schaaf woensdagavond over Peter Rehwinkel bij het afscheid van de burgemeester.

Kritiek trok hij zich wel misschien teveel aan. maar de raad was ook zelf verantwoordelijk voor de keuze, melde van der Schaaf. “Na een voortvarende start als burgemeester verslechterde de politieke situatie snel in het stadhuis. de menselijke kant maakte je kwetsbaar als het om de bestuurlijke kanten van het vak ging. Op de bestuurlijke kant kwam kritiek. Je maakte je vaak boos om de kritiek. Dat je dat deed, toont ook je menselijke kant. Maar na de bestuurscrisis een jaar geleden heeft het nieuwe college onder jouw leiding de weg omhoog teruggevonden.”

Rehwinkel zelf: “Het draait niet om de burgemeester. Het gaat om de ouders van de studente die overleed in een brandend huis, het draait om de weduwe van de vermoorde agent. Ik ben een passant.”