Nieuwe Wubbo Ockelsprijs jaarlijks voor scholieren

nieuws

Er komt een nieuwe Wubbo Ockels prijs. In december kwam er een einde aan de stichting Wubbo Ockelsprijs, maar er is sprake van een herstart.

De prijs was in eerste instantie bedoeld voor mensen die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd op het gebied van natuurwetenschappen of techniek en een band hebben met Groningen. De gemeente Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen, Stenden University, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en Hanzehogeschool Groningen hebben samen met Happy Energy besloten om de prijs nieuw leven in te blazen. De nieuwe vorm van de Wubbo Ockelsprijs richt zich uitsluitend op scholieren en scholen in heel Noord-Nederland en is bedoeld om hen op een positieve manier te laten nadenken over duurzaamheid.

De nieuwe prijs wordt jaarlijks uitgereikt. De eerste keer is op 21 juni van dit jaar. Zelf was Wubbo Ockels de eerste die de prijs won in 1986. Voorheen heette de Wubbo Ockelsprijs de juniorprijs.