Boerhaavelaanrotonde wordt kruispunt met verkeerslichten

nieuws
foto: Google Streetview

Op de plaats van de huidige Boerhaavelaanrotonde komt een kruising met verkeerslichten waardoor het verkeer sneller kan doorstromen. Omdat deze verbouwing belangrijk is voor de ombouw van de Zuidelijke Ringweg moet het kruispunt media 2015 klaar zijn.

Hoe het kruispunt precies vorm gaat krijgen moet blijken uit overleg met de hulpverleningsdiensten, het Martiniziekenhuis en de eigenaar van het parkeerterrein aan de zuidzijde van de Laan Corpus den Hoorn. Ook gaat er aanvullend verkeersonderzoek plaats vinden voor een toekomstbestendige oplossing. Eventuele extra maatregelen moeten uit nog onbekend budget bekostigd worden.

Ongeveer 1,5 jaar geleden is er krediet beschikbaar gesteld voor het realiseren van een afslag om een betere doorstroming van het verkeer van en naar het Martiniziekenhuis te realiseren. Deze afslag bleek problemen in de spits op te leveren voor het linksafslaand verkeer vanaf de Van Swietenlaan.

Deel dit artikel:
Adverteren?