Sloop gebouw Nijestee Grote Markt begonnen

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Aan de Grote Markt is maandag begonnen met de sloop van het gebouw van woningcorporatie Nijestee. Het pand moet wijken voor de nieuwe oostwand.

Vorige week werd al begonnen met het weghalen van de monumentale trap. Nu deze trap ligt opgeslagen in de werkplaats van de gemeente, kan begonnen worden met de sloop van het gebouw. Een kraan heeft maandagochtend al verschillende happen uit het gebouw genomen.

De verwachting is dat het gebouw aan het eind van de maand volledig afgebroken zal zijn.

Foto: Sebastiaan Scheffer
Deel dit artikel:

 1. Link werkt niet goed. Even opnieuw op het zoek-icoontje drukken en dan bij datum 1960-1979 kiezen. Dan staat onderaan in het midden de foto die ik bedoel.

 2. Het gebouw wijkt niet voor het groninger forum, maar voor de nieuwe oostwand en een beetje voor de Nieuwe Markt. Het forum komt oostelijker te liggen. Niet de eerste keer dat OOG dit verkeerd schrijft overigens.

  1. Beste Sjoerd,
   Dankjewel voor je reactie en je hebt uiteraard gelijk. Ik heb het artikel inmiddels aangepast.

 3. Het Monstrum is de juiste benaming van het misbaksel dat alleen op papier te “bewonderen” is, en zal blijven. Lees je de snoeiharde kritiek van voormalig rijksbouwmeester Wiek Röling (geen kleine jongen) op de Monstrum-plannen, dan kun je niet anders dan tot de benaming Monstrum komen.

  Beppe Grillo gaat in Italië een referendum over Europa organiseren. De teller voor het Nederlandse referendum kan vandaag al wel eens door de 50.000 schieten*). Hoewel het VK geen deel uitmaakt van de EMU is het toch belangrijk te weten dat UKIP (Nigel Farage)op 33,3 procent van het Britse electoraat kan rekenen. Dankzij de criminele praktijken van Willem Smink en de onnozele blinde ambities van Karin Dekker is Groningen hard op weg onder curatele geplaatst te worden. Dig Istha gaat inzien dat het voor het niet meer vanzelfsprekende behoud van het Groningse PvdA-bolwerk, zaak is de stekker uit het de Monstrum-plannen te trekken. Dig Istha gaat inzien dat een groot deel van het Groningse PvdA electoraat best (en vanwege het anti-Monstrum sentiment) op de SP kan stemmen bij de volgende parlementsverkiezingen. Die zullen niet weer tot een strijd tussen PvdA en VVD gereduceerd kunnen worden. Wat Pauw en Witteman en de Telegraaf ook proberen.

  Na de parlements-verkiezingen in Duitsland wordt Griekenland de euro uitgezet. Gaat voor onrust zorgen. Grote onrust in Spanje. Een grotendeels werkloze generatie gaat het daar niet bij demonstreren laten. Ondanks dat Spanjaarden weten hoe erg grote geweldadige burgerconflicten zijn. Frankrijk is een failliete boel; alleen een Fries koopt nog een Franse auto.
  De vrolijke aandelenmarkten zijn verworden tot een hallucinair fenomeen. De Dow Jones staat op recordhoogte; net als de schuld, werkloosheid en het aantal voedselbonnen van (in) de VS.

  Nee, degenen die denken dat het Monstrum er komt, zijn vast niet afkomstig uit de regio Eindhoven. Immers één van de slimste regio’s ter wereld.

  Met vriendelijke groet

  *) https://www.burgerforum-eu.nl/

   1. Mijn fout!

    Verder moet ik toegeven dat de VS vandaag hele goede werkgelegenheidscijfers voor februari 2013 liet zien.

    Met vriendelijke groet

 4. Over waarom “Noord-Europa” waarschijnlijk eind 2013 afscheid neemt van EMU (Euro).

  Onder het mom van “liever één keer veel pijn, dan zeer langdurig een beetje pijn” gaat het hier door een door harde heelmeesters geforceerde val van de euro, minimaal een jaar lang financieel flink van “Au” doen.
  Landsbreed gaan plannen als het Monstrum-plan (bestuursrechtelijk gezien) op onorthodoxe wijze de prullenbak in.

  De Franse minister van industrie vroeg aan de nieuwe eigenaar van Goodyear North-America of hij alsjeblief ook de noodlijdende Goodyear-fabriek in Frankrijk wilde overnemen
  De minister kreeg te horen: “Je mag dat zogenaamde personeel houden”
  “De Franse werknemers krijgen hoge salarissen maar werken maar drie uur per dag”
  “Ze krijgen een uur voor pauzes” “een uur voor lunch” “drie uur voor praten”
  Ja ja, ook “drie uur voor werken”
  Franse vakbondsvertegenwoordigers bekenden dat
  “dat nu eenmaal de Franse manier van werken is”

  Maar de ellende begint eigenlijk al noordelijker. In Wallonië. In een reactie op bovenstaande stond onder ander het volgende:

  “Het begint eigenlijk al in Belgie, zodra er daar ergens een scheet dwars zit, staken, pallets voor de deur en de fik er in.

  En dan vinden ze het gek dat bedrijven er de vlucht op gaan.
  Vakbonden, OK, goed salaris en werkomstandigheden, helemaal voor, maar zo met de franse slag tekeer gaan en de boel liever failliet gaan dan over genomen te worden, gaat toch iets te ver”

  Met vriendelijke groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *