Laatste werkzaamheden spoor Groningen – Leeuwarden

Treinreizigers tussen Groningen en Leeuwarden hebben de afgelopen twee weken te maken gehad met omvangrijke werkzaamheden aan het spoor. Door de werkzaamheden moesten zij met bussen vervoerd worden.

In de eerste week konden er geen treinen rijden naar Buitenpost, en in de tweede week niet tussen Buitenpost en Leeuwarden. Voor vervoersbedrijf Arriva was het een grote logistieke operatie. “Behalve de tientallen bussen die we ingezet hebben, gaat het ook om het inplannen van chauffeurs en stewards”, vertelt woordvoerder Joyce Pieterman van Arriva Nederland. “Op de eerste dag na is het treinvervangend vervoer ontzettend goed verlopen.”

Op de eerste werkdag werd het bedrijf toch enigszins overrompeld door de grote aantallen reizigers. “We hebben direct extra bussen ingezet en om er voor te zorgen dat mensen toch hun aansluitende trein konden halen hebben we afgesproken dat iedere trein vijf minuten later vanuit Buitenpost vertrekt.”

Dit weekend werkt spoorbeheerder ProRail en aannemer Strukton nog aan het spoor tussen Buitenpost en Leeuwarden. Vanaf komende maandag rijden de treinen weer volgens de normale dienstregeling.

Deel dit artikel:
Adverteren?