Trein ontspoord op station Groningen

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Een trein van vervoersbedrijf Arriva is donderdagavond ontspoord op het Hoofdstation in Groningen. Bij de ontsporing zijn geen mensen gewond geraakt.

“De ontsporing gebeurde rond 18.45 uur”, vertelt woordvoerder Joyce Pieterman van vervoersbedrijf Arriva. “Een trein liep tijdens het rangeren op spoor 13 uit de rails. Op het moment dat dat gebeurde zaten er geen reizigers in de trein. De machinist kwam er ook zonder verwondingen vanaf, maar is wel erg geschrokken. Hij is volgens een vast protocol van ons opgevangen.”

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. “Dit is nog een groot raadsel. Op dit moment voeren wij samen met ProRail en de KLPD een onderzoek uit naar de toedracht. Die willen wij ook zo snel mogelijk op tafel hebben omdat veiligheid bij ons hoog in het vaandel staat en zulke ongelukken gewoon niet mogen gebeuren.” Pieterman laat weten dat de ontsporing geen gevolgen heeft voor het treinverkeer. Ook over schade is nog niets bekend. “Dit zal het onderzoek uit moeten wijzen.”

Op dit moment is het gebied rondom de trein afgezet met linten.

De ontspoorde trein op spoor 13. Foto: Mark de Groot
Foto: Mark de Groot