Museum loopt tienduizenden euro’s mis

nieuws
Foto: Roel Breet

Als gevolg van de gedwongen sluiting door hoogwater is het Groninger Museum de afgelopen week zo’n veertigduizend euro mis gelopen. Dat laat een woordvoerder van het museum weten.

Door de hoge waterstand in de provincie werd ook het museum bedreigd. Om schade aan de tentoonstellingen op de beneden verdieping te voorkomen werd donderdagavond besloten om de expositie van Azzedine Alaia te verplaatsen naar een hoger gelegen verdieping. Door de verhuizing was het museum drie dagen gesloten. Inmiddels is de expositie weer teruggeplaatst en zijn de deuren dinsdagochtend weer open gegaan.

“Omdat we drie dagen dicht zijn geweest zijn we inkomsten misgelopen”, zegt Willemien Bouwers van het Museum. “Toch spreken we van tijdelijke inkomstenderving omdat we verwachten dat de bezoekers die de afgelopen dagen voor een dichte deur stonden, in de toekomst het wel opnieuw gaan proberen”.