City Club en SP zien Telstar als modezaak

nieuws

Voorzitter Hakvoort van de Groningen City Club ziet sport-detailhandel Telstar, dat zich op het Sontplein wil vestigen, vooral als een modezaak. Telstar afficheert zich als sportzaak en zegt in het gat, dat Intersport aan de Westerhaven achterliet te willen springen.

Hakvoort wendde  zich als inspreker woensdag tot de Raadscommissie Ruimte en Wonen. SP-raadslid Jimmy Dijk kon zich  geheel  in zijn visie vinden. Beiden vrezen een te grote concurrentie voor de middenstand in de binnenstad. Telstar verkoopt merkkleding, riemen, kettingen en shawls; de SP vreest  precedenten waarmee ook andere detailhandel zich zal willen vestigen op het Sontplein. Ook de ChristenUnie vroeg zich af de vestiging van Telstar niet in strijd is met de Structuurvisie Detailhandel Binnenstad.

Ondanks de kritiek werd het voorstel om Telstar toe te staan op het Sontplein overgenomen door de raadscommissie. Volgende week beslist de gemeenteraad over de vestiging.