Gewonden bij verkeersongeluk met lijnbus op A7

112
Foto: Marc Stijgers & Anton Kappers - 112groningen.nl

Automobilisten op de A7 rijdende in de richting van Drachten hebben dinsdagavond forse hinder ondervonden van een verkeersongeluk. Een lijnbus was achterop een langzaam rijdende personenauto gebotst.

Het ongeluk gebeurde rond 18.00 uur ter hoogte van Drachtstercompagnie. Door de botsing kwam de auto op zijn kant terecht. De brandweer moest de vier inzittenden uit de wagen bevrijden. Ze zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Eén van hen raakte ernstig gewond.

In de bus raakte niemand gewond. De inzittenden zijn na het ongeluk met taxi-busjes opgehaald. Voor de chauffeur van de bus werd opvang geregeld.

Vanwege het ongeluk was de A7 tot 20.00 uur dinsdagavond afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via Frieschepalen. Rond 20.00 uur kon de weg weer vrijgegeven worden. De precieze oorzaak van het ongeluk wordt onderzocht.

Deel dit artikel: