Stappers weten zich niet te gedragen

Politieagenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag verschillende Stadjers gearresteerd die zich tijdens het uitgaan niet wisten te gedragen. De arrestaties vonden plaats in het kader van het project N350.

Op het Linnaeusplein zagen agenten dat twee Stadjers van zestien en achttien jaar fietsen omver schopten. Ook ging één van de tieners op de motorkap van een auto zitten. Ze zijn beide aangehouden.

Op het Wielewaalplein kwamen agenten vervolgens een sportieve Stadjer tegen. De twintigjarige man gaf een karatekrap tegen een bouwhekwerk. Ook sloeg hij verschillende keren tegen een brievenbus. De twintiger heeft een bekeuring gekregen.

In de Poelestraat werd een 27-jarige Groninger bekeurd nadat hij met een aantal fietsen had gegooid. En op de Beren werden een zeventienjarige en een vijftienjarige, beide uit Stad, bekeurd, nadat ze aan het rommelen waren geslagen met fietsen. De zeventienjarige werd betrapt op het fietsen van een niet op slot gezette fiets, en de vijftienjarige was bezig met het doorzoeken van fietstassen.

Project N350
De hoogte van de bekeuringen die uitgedeeld zijn worden bepaald door de Officier van Justitie. De strenge aanpak van de politie vloeit voort uit het project N350 waarbij de politie vernielingen, geweldplegingen en baldadig gedrag de komende weken hard aan gaat pakken. Dit gebeurt nadat bewoners van de Korrewegwijk en de Oosterpark hebben aangegeven dat vernielingen als één van de grootste ergernissen wordt beschouwd.