Meikermis succesvol verlopen, tienduizenden bezoekers

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

De meikermis zit er op. De gemeente spreekt van een succesvol evenement dat naar verwachting tienduizenden bezoekers heeft getrokken.

Het is pinkstermaandag richting middernacht als de lampjes van de kermisattracties op de Grote Markt voor het laatst uitgaan. Op dat moment staan er al vrachtwagens naast de attracties. In sneltreinvaart worden de attracties afgebroken. Dinsdagochtend herinnert niets meer aan de meikermis. Volgens de gemeente is het een succesvolle kermis geweest. De verwachting is dat tienduizenden bezoekers de attracties bezocht hebben. Hoeveel het precies zijn, is onbekend. Dit wordt niet precies bijgehouden.

Behalve op de Grote Markt waren er ook attracties op de Vismarkt te vinden. Op de Ossenmarkt stonden nostalgische kermisattracties opgesteld. De kermis die op 9 mei begon, is zonder grote problemen verlopen. Op één uitzondering na. Op 10 mei besloot burgemeester Koen Schuiling om de kermis eerder te sluiten. De aanleiding waren twee grote groepen jongeren die het met elkaar aan de stok hadden gekregen op de Vismarkt. Eén van de groepen was in bezit van messen. De politie moest alle zeilen bijzetten om een confrontatie te voorkomen. Op hetzelfde moment vierde FC Groningen feest in de Euroborg door de promotie naar de Eredivisie veilig te stellen. De angst was dat de jongeren zich later met groepen supporters zouden vermengen. Het eerder sluiten van de attracties zorgde voor een flinke financiële strop voor de ondernemers.