Stadspartij wil compensatie voor kermisondernemers vanwege vroege sluiting op ‘promotie-vrijdag’

nieuws
Foto via Gemeente Groningen

De gemeente Groningen moet de ondernemers op de Meikermis gaan compenseren voor de inkomsten die zij afgelopen vrijdagavond zijn misgelopen. Dat vindt de Stadspartij 100% voor Groningen.

Het gemeentebestuur droeg de kermisexploitanten op, hun attracties vrijdagavond om 22.30 uur dicht te gooien. De kermis moest eerder dicht, omdat een groot aantal voetbalfans na de winst en promotie van FC Groningen in Euroborg naar de binnenstad zou komen. Daardoor kon de veiligheid op de kermis niet worden gegarandeerd.

Normaal blijft de kermis op vrijdagavond open tot 01.00 uur. De tweeënhalf uur die de ondernemers vrijdag moesten missen heeft hen een hoop geld gekost, stelt raadslid Mariska Sloot van de Stadspartij 100% voor Groningen. “Waar was de gemeente bang voor?” stelt Sloot. “Wat zou er gebeuren op de kermis, wat niet ook in de volle Poelestraat zou kunnen gebeuren? Daar zijn geen maatregelen genomen.”