Groen-witte regenjas terug in familie van ‘Mister FC Groningen’

nieuws
Jan van Dijk in zijn regenjas - Foto via FC Groningen

De unieke groen-witte regenjas van Jan van Dijk is terug in de familie. ‘Mister FC Groningen’ leende de jas, een presentje van tv-bekendheid Harry Vermeegen, jaren uit aan de clubwinkel van FC Groningen in de Euroborg. Nu mag een zoon van Van Dijk genieten van het relikwie van vader.

De familie Van Dijk wilde de jas graag terug hebben, om het als verjaardagscadeau te geven aan Noah van Dijk voor zijn 23ste verjaardag. De jongste zoon van Jan van Dijk is geen voetballer, vertelt Van Dijk in een video van FC Groningen. “Hij heeft mij ook nooit als voetballer gezien. Maar toen hij die jas zag, zei hij meteen dat hij die wel graag wilde hebben.”

In de onderstaande video is te zien hoe Van Dijk de jas ophaalde uit de Euroborg en aan zijn jongste zoon cadeau doet:

De speciale, groen-witte jas kreeg Van Dijk zelf ook cadeau van voormalig televisiepresentator Harry Vermeegen, in het Veronica-programma ‘De Regenjas’. De regenjas werd in de jaren zeventig en tachtig regelmatig gedragen door trainers aan de zijlijn en Vermeegen nam daarom (getooid in zijn eigen regenjas)  regelmatig een uniek gefabriceerde regenjas mee voor bekenden uit de voetbalwereld. Toen Van Dijk trainer was van FC Groningen, klonk daardoor regelmatig  ‘Jan waar is je regenjas?’ van de tribunes in Het Oosterpark. Van Dijk droeg de jas onder meer, nadat FC Groningen in het jaar 2000 promoveerde naar de Eredivisie.