Stadjer (18) die op bestelbus schoot aan Iepenlaan hoort maandenlange celstraf eisen

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De achttienjarige man, die ervan wordt verdacht dat hij in september vorig jaar op een witte bestelbus schoot aan de Iepenlaan in Groningen, moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt vijftien maanden celstraf krijgen.

Dat meldt RTV Noord dinsdagmiddag. Van de vijftien maanden celstraf die het OM eist, zouden zes voorwaardelijk moeten worden opgelegd.

De Stadjer zou met een alarmpistool richting het busje hebben geschoten. Dat deed de jonge schutter, naar eigen zeggen, omdat hij bang was voor de inzittenden. Een eerder conflict bij een tankstation aan de Sontweg, ook met een man in het witte busje, zou daar de aanleiding voor zijn geweest. De advocaat van de Stadjer betoogt daarom dat de jongeman handelde uit zelfbescherming.

Na de schietpartij aan de Iepenlaan op 10 september ging een arrestatieteam meteen de vlakbij gelegen woning van de verdachte binnen. Daar werden verschillende soorten drugs gevonden. De vermeende schutter zelf meldde zich een dag later bij het politiebureau.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.