Het heelal deze maand met sterrenkundige Jeffrey Bout

oogochtendshow
Foto: Michel Eising

Vanochtend was sterrenkundige Jeffrey Bout te gast op OOG Radio in de OOG Ochtendshow. Jeffrey Bout komt iedere eerste dinsdag van de maand langs om te vertellen over de Groningse sterrenhemel en wat er allemaal te doen is op het gebied van sterrenkunde. De OOG Ochtendshow luister je iedere werkdag van 07:00 – 09:00. Beluister hier het interview van Alexander Termeer en Danny Koster met Jeffrey Bout.

In januari zijn een aantal samenstanden met de Maan te zien, vertelt sterrenkundige Jeffrey Bout. Op maandag 8 januari staat de Maan laag aan de horizon en de ster Antares en de planeet Venus staan dan dicht bij de Maan. In de avond van donderdag 18 januari is een samenstand met Jupiter en de Maan duidelijk te zien. Op woensdag 24 januari staan de maan samen met de twee sterren Castor en Pollux. Deze sterren zijn onderdeel van het sterrenbeeld Tweelingen.

Jeffrey Bout geeft op vrijdag 5 januari twee kinderlezingen in de Ikea op Kinderland. Er zullen twee lezingen plaatsvinden om 14:00 en 15:00 over de maan, de zon en de sterren. Artiest Benjamin Abel Meirhaeghe presenteert op dinsdag 30 januari zijn muzikale en beeldende voorstelling “Shelly Shonk Fiffit” geïnspireerd op de James Webb Space Telescope.

Beluister hier alle radio-interviews van de OOG Ochtendshow. Wil je ook radio maken bij OOG? We zoeken momenteel redacteuren, technici en presentatoren op vrijwillige basis. Reageer snel via ochtendshow@oogradio.nl