Europa Kinderhulp zoekt Groningse gezinnen waar kwetsbare kinderen vakantie kunnen vieren

nieuws
Foto: mrg.bz/RKmgcW

De stichting Europa Kinderhulp is op zoek naar mensen in Groningen die tijdens de zomermaanden voor twee weken een kwetsbaar kind in huis willen nemen. 

Het gaat om kinderen uit verschillende landen, waaronder België, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Ze hebben een lastige thuissituatie. Daarbij kan het gaan om financiële problematiek, maar ook om sociale problematiek, zoals een gebrek aan aandacht of te weinig ruimte om te spelen.

Het idee van de mini-vakantie is dat de kinderen even onbezorgd kind kunnen zijn. “Tijdens de vakantie gaat het dan ook niet om dure uitjes, maar om tijd en aandacht”, licht Europa Kinderhulp toe. “Lekker een stuk fietsen, samen knutselen of een middagje wandelen in de natuur; het zijn de kleine dingen die het doen.”

Hechte band

Volgens de stichting doen al veel Groningse gezinnen mee. “Al zo’n zestig jaar komen er kinderen uit alle windstreken naar Groningen voor een vakantie bij de vakantiegezinnen van Europa Kinderhulp”, aldus Europa Kinderhulp. “Veel gezinnen doen dit al jaren achtereen, waardoor er een hechte band met het vakantiekind opgebouwd kan worden.”

Groeiend aantal kinderen

Op dit moment zoekt de organisatie naar nieuwe vakantieouders. Des te meer omdat het aantal kinderen, dat zo’n vakantie kan gebruiken, groeit. Je kunt je als gezin aanmelden, maar ook als alleenstaande en stel zonder kinderen.

Praktisch
De reizen vinden plaats in de zomervakantie (juli en augustus) en duren ongeveer twee weken. Voor de precieze data en meer informatie kun je kijken op de website van Europa Kinderhulp. Heb je zelf een lastige thuissituatie? Dan kun je op deze website onder het kopje “Kind op Reis” ook jouw eigen kind(eren) aanmelden voor een vakantie.