Nachttrein Arriva van Groningen naar Schiphol blijft ook in 2024 rijden

nieuws
Foto: Arriva Nederland. Eerste rit van de nachttrein op 21 januari 2023.

De eerste nachttrein van Arriva die passagiers van Groningen naar Schiphol brengt reed dit jaar op 21 januari. In Groningen stapten toen zo’n 65 mensen in, en langs de route nog eens 30. Die verbinding blijft in 2024 bestaan, maakt Arriva zaterdag bekend.

Iedere vrijdagnacht rijden er twee nachttreinen van Arriva. Rond middernacht vertrekken de treinen uit Groningen en Maastricht met als eindbestemming Schiphol. Vroeg op de zaterdagochtend vertrekken de treinen weer vanuit de randstad naar Groningen en Maastricht.

Volgens Arriva maken iedere week honderden treinreizigers gebruik van de verbinding. Vooral reizigers die tussen de verschillende steden reizen na een nachtdienst of avondje stappen. Het doel van Arriva was de regio voor een vriendelijke prijs verbinden met de randstad. Een enkele reis kost 10 euro.