Groen licht voor nieuwe, duurdere ACLO op Zernike Campus

nieuws
Foto via Google Maps - Streetview

Na negen jaar plannen is er eindelijk groen licht vanuit de universiteitsraad voor een opvolger van de ACLO op de Zernike Campus. De universiteitsraad heeft haar fiat gegeven aan een fors duurder sportcentrum.

Volgens de UKrant gaat het nieuwe sportcentrum nu 51,7 miljoen euro kosten. Dat is ruim twintig miljoen euro meer dan de dertig miljoen euro waarvoor twee jaar terug werd getekend. Het sportcentrum zelf betaalt 5,5 miljoen euro mee.

Dat laatste gaan studenten merken. De prijs voor een abonnement moeten waarschijnlijk flink omhoog. Tussen nu en 2027, wanneer het nieuwe sportcentrum klaar is, stijgen de kosten met zo’n zestig procent.

Het huidige Sportcentrum op Blauwborgje stamt uit 1967 en is door de jaren heen meermaals uitgebreid en verbouwd. Maar volgens de drie organisaties zijn inmiddels niet alleen de ruimtelijke grenzen van het complex ruimschoots bereikt. Ook is het complex flink verouderd.