Tweede verdachte aangehouden van aanval op Thierry Baudet

nieuws
De bus van FvD in Groningen (foto: Patrick Wind - 112 Groningen)

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor de aanval op Thierry Baudet. De fractievoorzitter van Forum voor Democratie (FvD) werd maandagavond aangevallen met een bierfles in café The Cabin aan het Gedempte Zuiderdiep.

Na de aanval werd een vijftienjarige jongen direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau aan de Rademarkt. Donderdagmiddag werd ook bekend dat hij nog veertien dagen langer vast blijft zitten.

Baudet typeerde de aanval als een “politieke aanslag op de standpunten die ik en wij naar voren brengen”. AFA Noord ontkent dat de vijftienjarige dader onderdeel is van de antifascistische groep.

Vrijdag wordt de tweede verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de mishandeling van Baudet door twee minderjarigen een forse maatschappelijk impact. Bij het OM zijn er ook zorgen over de persoonlijke omstandigheden van de verdachten. Omdat die nog minderjarig zijn kan het OM hier weinig over meedelen.

Maandagavond verschenen er direct beelden van de aanval op de FvD-voorman: