Supportersvereniging reageert op vernieling auto’s van FC-supporters na wedstrijd Roda JC

nieuws

De supportersvereniging van FC Groningen heeft gereageerd op de gebeurtenissen na afloop van de wedstrijd Roda JC – FC Groningen afgelopen zondag: “Hoe heeft dit kunnen gebeuren op 200(!) meter van het uitvak en hemelsbreed dezelfde afstand tot de middenstip op het veld…”

Verschillende auto’s van FC Groningen fans werden zondagavond belaagd nadat de supporters het stadion van Roda JC in Kerkrade wilden verlaten. Een groep Roda ‘supporters’ schopte tegen de auto’s en gooide met stenen. Daarbij raakte minimaal vijftien Groningse auto’s beschadigd.

Maandagavond reageerde de supportersvereniging op de gebeurtenissen via Twitter:

Van het incident is melding gemaakt bij de politie. De Limburgse politie heeft alle schades geregistreerd; fans kunnen de komende dagen in Groningen aangifte doen. Naar het incident wordt onderzoek gedaan.