Sloop basisschool De Doefmat in volle gang

nieuws
Voormalige school De Doefmat Foto: google maps

De sloop van voormalige basisschool De Doefmat aan de Isebrandtsheerd in Beijum is afgelopen week begonnen. Op het terrein verrijzen de komende jaren appartementen en eengezinswoningen.

De basisschool sloot in 2016 noodgedwongen de deuren. Twee jaar eerder besloten basisscholen De Dijk en De Doefmat te fuseren vanwege de dalende leerlingaantallen. Samen ging men verder als De Expeditie. Maar amper twee jaar na de fusie moest de school alweer de deuren sluiten omdat er te weinig leerlingen waren. De afgelopen jaren was het gebouw in gebruik als antikraak. Ook heeft welzijnsinstelling WIJ Beijum een tijd in het gebouw gezeten.

De grond waar het gebouw staat is onlangs aangekocht door woningstichting Patrimonium. De afgelopen jaren hebben zij, samen met de gemeente, gewerkt aan een nieuwbouwplan. Dit project, dat de naam ‘De Doefmat’ krijgt, zal bestaan uit negen eengezinswoningen en 22 appartementen. De woningen worden verhuurd als sociale huurwoningen binnen de liberalisatiegrens. De woningen worden gasloos en aardbevingsbestendig. Het plan moet in de zomer van 2025 klaar zijn.

Foto’s van de sloop vind je op de website van Beijumnieuws.