Nieuwbouw Patrimonium op terrein Doefmat in Beijum

nieuws

Christelijke woningstichting Patrimonium gaat nieuwbouw plegen op de locatie van de Doefmat, een voormalige basisschool in Beijum.

Het project dat de naam ‘Doefmat’ krijgt, telt negen eengezinswoningen en 22 appartementen. Deze woensdag hebben de betrokken partijen, onder wie wethouder Rik van Niejenhuis en bestuurder Bas Krajenbrink van Patrimonium, de overeenkomst ondertekend.

De woningen, ontworpen door Vdp Architecten, worden gebouwd door aannemer Nijhuis Bouw. Landschapsarchitect Barzilay+Ferwerda is verantwoordelijk voor het omgevingsontwerp. De woningen worden verhuurd als sociale huurwoningen binnen de liberalisatiegrens. De eengezinswoningen hebben drie slaapkamers en de appartementen twee. De woningen zijn gasloos en aardbevingsbestendig.

Patrimonium heeft voor de nieuwbouw grond aangekocht van de gemeente Groningen. Afgelopen vijf jaar heeft Patrimonium samen met de gemeente en omwonenden gewerkt aan een passend plan voor de wijk. De nieuwbouw moet medio 2025 gereed zijn.