Gemeente trapt Orange the World-campagne af

nieuws
Foto: gemeente Groningen

De gemeente Groningen trapt vrijdagmiddag de campagne Orange the World af. De campagne gaat over geweld tegen vrouwen en meisjes.

Een op de drie vrouwen wereldwijd heeft te maken met geestelijk, lichamelijk of seksueel geweld. In Nederland heeft zo’n 73 procent van de vrouwen seksuele intimidatie meegemaakt. Met de campagne vraagt de gemeente aandacht voor deze problematiek. Verschillende organisaties gaan de komende tijd activiteiten organiseren om het onderwerp bespreekbaar te maken.

Vrijdagmiddag om 17:00 vindt de start van de campagne plaats bij het FNV-gebouw aan de Hereweg. Wethouder Mirjam Wijnja zal met Ina von Pickartz, bestuurder van FNV, het licht ontsteken dat de boodschap van de campagne laat zien. Het volledige programma is hier te vinden.

Binnen de horecabranche zijn verschillende bedrijven begonnen met een cursus rondom seksueel ongewenst gedrag en seksuele intimidatie. OOG maakte hier een reportage over: