Geld van provincie voor Roze Zaterdag en Queer Year

nieuws
Foto via Gemeente Groningen

Groningen organiseert volgend jaar de landelijke Roze Zaterdag en het provinciebestuur doet daarvoor zestigduizend euro in het zakje.

Roze Zaterdag vindt op 22 juni volgend jaar plaats. Waarschijnlijk komen duizenden bezoekers naar Stad voor het evenement. Ook in de rest van de provincie vinden activiteiten plaats, ook op andere momenten in het jaar, het zogenaamde ‘Queer Year’.

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken laat weten blij te zijn met het initiatief. “Groningen maakt zich als regenboogprovincie sterk voor zichtbaarheid, acceptatie en emancipatie van de gemeenschap LHBTI+. Een evenement als Roze Zaterdag geeft daar inhoud en betekenis aan.”

Ook de gemeente Groningen draagt financieel bij aan de organisatie van Roze Zaterdag en trekt daarom samen met de provincie op in de voorbereiding.