Fimme Bakker winnaar 37ste editie Groninger Studenten Cabaret Festival

nieuws

Fimme Bakker is de winnaar geworden van de 37ste editie van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Joël Gideon sleepte de Publieksprijs in de wacht.

Het GSCF werd de afgelopen drie dagen gehouden in de Stadsschouwburg. In totaal waren er zes finalisten. Op woensdag, tijdens de eerste halve finale, namen de eerste drie kandidaten het tegen elkaar op. Op donderdag volgde de tweede halve finale. Een jury beoordeelde dat Fimme Bakker, Luuk Weggemans en Warre Verlinden de drie uiteindelijke finalisten waren.

Verlinden, die nog maar 19 jaar is, werd bekroond met de Persoonlijksheidsprijs. Deze prijs is bedoeld voor het talent met de meeste groeipotentie. Het publiek was het meest onder de indruk van Joël Gideon die er met de Publieksprijs vandoor ging. De drie finalisten gaan de komende tijd toeren door heel Nederland.

Persoonlijk verhaal met humor

Fimme Bakker was te gast tijdens het radioprogramma de OOG Ochtendshow om meer te vertellen over zijn cabaret carrière. Tijdens zijn studie rechten kwam hij erachter dat hij iets anders wilde doen met zijn leven. Toen hij chauffeur werd van cabaretier Javier Guzman, werd hij verliefd op het vak. Fimme vertelt tijdens zijn shows over zijn persoonlijke leven. ‘De afgelopen jaren heb ik een theateropleiding gevolgd in Den Bosch. Daar heb ik geleerd om met humor en een beetje afstand mijn persoonlijke verhaal te vertellen.’ Volgens de cabaretier was dat nodig, omdat niemand zit te wachten op een zwaar en moeilijk verhaal van iemand die volledig in de knoop zit. Momenteel treedt Fimme overal op in het land en hij is bezig met een voorstelling met zijn vader Fimme Bakker, die psychiater is. ‘Mijn vader is verslavingsdeskundige en heeft een zoon gekregen met een verslaving.’

Verslaggever Lianne Darmeveil maakte een reportage over het GSCF:

Fimme Bakker was te gast tijdens de OOG Ochtendshow: