Bouw project Parkhoven in Groenewei Meerstad gaat van start

Komende maand start de bouw van nieuwbouwproject Parkhoven in de wijk Groenewei. Het gaat om de eerste fase, met 13 woningen. In totaal komen er in dit project van ontwikkelaar Heijmans 36 rij- en halfvrijstaande koopwoningen.

Wethouder Rik van Niejenhuis verrichtte donderdag 2 november de officiële eerste handeling. De toekomstige bewoners komen volgens Bureau Meerstad in een groene en waterrijke omgeving met veel ruimte. De woningen zijn ruim en hebben uitzicht op het groene hart van Groenewei. Daarnaast zijn ze duurzaam, doordat ze goed geïsoleerd en gasloos zijn. Ze worden gekoeld en verwarmd met een warmtepomp. De eerste woningen zijn al verkocht.

Groenewei ligt van alle Meerstadwijken het dichtst bij de stad en direct aan Park Meerstad. De wijk wordt rijk aan groene binnenplaatsen en dorpse straatjes die verbonden zijn door een route voor langzaam verkeer. In de wijk zitten een basisschool met kinderopvang en een supermarkt. In totaal komen er zo’n 350 woningen in Groenewei.