Stoplichten rond Maagdenbrug gaan deze week uit

nieuws

Na deze week hoeven weggebruikers niet meer te wachten voor de stoplichten rond de Maagdenbrug, op de kruising tussen de Turfsingel, de Kattenhage en de W.A. Scholtenstraat.

De stoplichten gaan ergens deze week permanent uit. Ook gaat de maximumsnelheid rond de kruising terug naar dertig kilometer per uur, er komen drie nieuwe zebrapaden en de voorrangssituatie wordt aangepast. Op de onderstaande kaart is te zien wat deze verandering betekent.

Zolang het weer het toelaat, wil de gemeente de veranderingsoperatie in de komende nacht (van maandag op dinsdag) gaan uitvoeren. Als dat niet lukt, komt de verandering op een ander moment in de herfstvakantie. De gemeente waarschuwt omwonenden dat de ingrepen op het kruispunt enige overlast kunnen geven voor omwonenden.

Met de verandering van de situatie rond de Maagdenbrug wil de gemeente de lange rijen voor de stoplichten tegengaan die er met regelmaat staan, sinds het verdwijnen van de bussen van de Grote Markt. In december zijn de verkeerslichten al eens een paar keer uitgezet. Uit deze test bleek dat de wachttijden sterk afnamen. Ook ontstonden er geen onveilige verkeerssituaties door de uitgezette verkeerslichten.