‘Groningen is het wachten zat’

“Groningen is een provincie die het wachten zat is.” Dat zei de Commissaris van de Koning René Paas vanmorgen tijdens het Prinsjesdagontbijt dat ieder jaar, de dag na Prinsjesdag, in het provinciehuis gehouden wordt.

Commissaris en gedeputeerden geven dan hun kijk op de gevolgen van de Troonrede en de Miljoenennota voor de provincie. Gedeputeerde Johan Hamster is het eens met de commissaris: “Voor de negende keer op rij wordt Groningen en de bevingsellende genoemd. Ik merk dat de Groningers het moeilijk hebben.”

Zorgelijk vindt het provinciebestuur het vaak ontbreken van een financiële dekking voor de plannen van het demissionaire kabinet: “Het kan niet zo zijn dat wij verantwoordelijkheden krijgen en niet de bijbehorende knaken”, zegt gedeputeerde Bram Schmaal.