Gemeente Groningen presenteert ‘klimaatroute inspiratiekaart’

nieuws
Routekaart (foto: Gemeente Groningen)

Wethouder Mirjam Wijnja van Groen en Klimaatadaptatie heeft afgelopen vrijdag een bijzondere routekaart uitgereikt aan raadslid Evelien Bernabela. Het gaat om een kaart die wandelaars en fietsers meeneemt naar plekken die je kunnen inspireren om te vergroenen.

De vouwkaart neemt je mee door de binnenstad van Groningen en komt langs voorbeelden van maatregelen om je tuin en huis aan te passen aan klimaatverandering. Zo kom je langs geveltuinen, wadi’s, waterdoorlatende verharding, groene muren en daken, schaduwgevende bomen, verstopte groene hofjes en plekken waar stenen vervangen zijn door groen.

De klimaatroute inspiratiekaart is verkrijgbaar bij de receptie van het gemeentekantoor aan de Gedempte Zuiderdiep 98. De wandel- en fietsroute staat ook in de fiets- en wandelapp Komoot. Daarnaast kun je op de website van Duurzaam Groningen een QR-code scannen om de route digitaal te zien.