Volgende week zaterdag weer middagje skeeleren op deel van zuidelijke ringweg

nieuws
Skeeleren op de zuidelijke ringweg - Foto via Aanpak Ring-Zuid

Voor het tweede jaar op rij stelt Aanpak Ring-Zuid de zuidelijke ringweg open voor skeeleraars. Op 26 augustus mogen belangstellenden op wieltjes in de middag weer een uur lang hun geluk beproeven.

Op een deel van de weg tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne ligt inmiddels nieuw asfalt, aangelegd tijdens de zeven weken durende stremming van dit ringwegtraject. In het weekend van 26 augustus wordt er niet gewerkt en dus kan de ringweg, net als vorig jaar, een middag gebruikt worden door skeeleraars.

Deelnemers kunnen op het afgezette deel van de ringweg vrij skeeleren, maar ook les krijgen over remmen en bochten nemen op skeelers. De weg moet niet te druk worden, dus moeten deelnemers zich aanmelden voor een tijdslot. Groepen van maximaal veertig deelnemers krijgen een uur tijd om op skeelers over de ringweg te rijden.

Aanmelden kan hier. Meedoen mag alleen als deelnemers zelf een helm en polsbeschermers meenemen. Dat mag ook een fiets-  of skihelm zijn. Als het slecht weer is, gaat het evenement niet door.