Skeelerende mensen op zuidelijke ringweg

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Skeeleren op de zuidelijke ringweg. Normaal is het ten strengste verboden, zaterdag kregen rond de vijftig mensen echter groen licht. Volgens Bert Kramer van Combinatie Herepoort was de activiteit een succes.

Hoi Bert! Hoe is het gegaan?
“Het was heel erg leuk, er was veel enthousiasme. Toen we dit idee bedachten hebben we gekozen voor een kleinschalige opzet. We wisten namelijk niet hoeveel belangstelling er zou zijn. En ook zit je natuurlijk met de veiligheid. Het laatste wat je wilt zijn ongelukken. Uiteindelijk was er plaats voor vijftig personen, die zich vooraf moesten opgeven. Bij de inschrijving ging het heel snel, en we hebben vandaag een hele leuke dag mogen beleven.”

Hoe zag het evenement er uit?
“We hadden een stuk van de ringweg van ongeveer tweehonderd meter hier geschikt voor gemaakt. Het ging om het gedeelte bij de Stettinweg richting het oosten tot de locatie waar onze informatiekeet staat. Op dit gedeelte van de weg werken wij dit weekend niet, en daarom was het mogelijk om dit evenement te organiseren.”

Welke knappe kop bij jullie heeft dit idee bedacht?
“Haha, dat is één van de communicatiemedewerkers van Aanpak Ring Zuid geweest. Kijk, wij merken dat er heel veel belangstelling is voor waar we mee bezig zijn. Dat zagen we een aantal maanden geleden bijvoorbeeld ook op de Dag van de Bouw: veel mensen brachten toen een bezoek aan ons. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om mensen bij het werk te betrekken. Dit initiatief past precies binnen dat plaatje.”

Het was niet alleen wat skeeleren hè?
“Klopt. Er kon ook een clinic gevolgd worden. Daar hebben ongeveer twintig mensen aan deelgenomen. Hoe moet je bijvoorbeeld remmen. Hoe kun je het beste een bocht nemen. Een ervaren iemand heeft dat allemaal uitgelegd. Een ook was er catering aanwezig. Mensen die dorst hadden konden terecht voor een drankje.”

Nu je zo enthousiast klinkt, krijgt dit initiatief ook een vervolg?
“Dat weten we nog niet. Kijk, je zit met de veiligheid. Je kunt niet zomaar zeggen, dit gaan we even doen. Je bent afhankelijk van heel veel protocollen. Maar wat ik al zei, we vinden het belangrijk om mensen te betrekken bij de werkzaamheden. Daarom denken we wel na over toekomstige initiatieven. Dat kan skeeleren zijn, maar het kan ook iets compleets nieuws zijn. Dus ik verwacht dat er wel meer leuke dingen gaan komen.”

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen