Voetbalfeest bij FC Groningen zorgt voor rotzooi rondom stadion, gemeente ruimt de boel op (Update)

nieuws

Het was een gezellige vrijdagavond in de Euroborg. Dat bleek ook uit de hoeveelheid afval die het hele weekend rondom het stadion lag. De gemeente is ondertussen begonnen met het opruimen van de plastic bekertjes en andere rotzooi. 

FC Groningen wist in de eerste competitiewedstrijd van de Keuken Kampioen Divisie met 4-1 te winnen van Jong Ajax. De Groningse doelpunten waren afkomstig van Marco Rente, Tomáš Suslov, Romano Postema en Johan Hove. Volgens supporters heerste er een enorm goede sfeer in het stadion, met onder andere een sfeeractie van de fanatieke supportersgroep.

John de Jonge, voorzitter van de supportersvereniging, kijkt tevreden terug op de avond: 

Maar de gevolgen van het voetbalfeest zijn nog steeds duidelijk. De voetbalclub is zelf verantwoordelijk voor het opruimen van de omgeving rondom het stadion, aldus de gemeente. Wouter Gudde, algemeen directeur bij FC Groningen, laat aan RTV Noord weten dat het niet de bedoeling is om zoveel afval te laten rondslingeren. De directeur zegt dat het in de toekomst eerder zal worden opgeruimd.

De gevolgen van het voetbalfeest waren duidelijk aanwezig:

Update (16:00):

Ondertussen is het afval opgeruimd: